”Nyt loppui vetkuttelu – sänky meni vaihtoon”

”Nyt loppui vetkuttelu – sänky meni vaihtoon”

Fengshuita keittiössä ja makuuhuoneessa Luet nyt ”Nyt loppui vetkuttelu – sänky meni vaihtoon” 3 minuuttia Seuraava Työikäiset nukkuvat liian vähän

Arja Korisevan makuuhuone koki täydellisen muodonmuutoksen. ”30 vuotta vanha sänky huusi jo apua, ja niin mekin”, hän kertoo. Nainen, joka ”nukkuu missä vain”, on ahkerasti keikkailevana artistina oppinut rauhoittamaan itsensä uneen. ”Vatvominen ei auta!”

Arja Koriseva vastaa puhelimeen sienimetsässä. ”Ihan tässä kodin lähellä kasvaa valtavasti sieniä, enkä malta lopettaa”, hän sanoo heläyttäen tuttua, iloisen pulppuilevaa nauruaan. Keikkakalenteri enteilee jo syksyä ja sisältää niin kirkko- kuin konserttilavaesiintymisiä. Uusi single Viiva ovenpieleen ilmestyi juuri.

”Ja sitten tietysti tulee myös joulu, joka aina merkitsee konserttisarjaa. Tänä vuonna tulee myös uusi joulusinkku”, hän lupaa.

Arja Koriseva näkyy syksyn mittaan myös mm. Tietäjät tietää -tv-ohjelmassa sekä Jaksa paremmin -ohjelmassa, jossa Arjan ja hänen puolisonsa Juha-Pekka Karmalan makuuhuone saa uuden keskipisteen: Unikulman moottorivuoteen.

Koko makuuhuone pantiin uusiksi

”Olimme puhuneet makuuhuoneen ja etenkin sängyn uusimisesta jo pitkään, sitkutelleet ja vetkutelleet. Satuimme Rakennusmessuilla Unikulman osastolle, ja siitä se sitten lähti. Päätimme satsata kunnolla nukkumisen laatuun. Ja sängyn tilauksen myötä innostuin uusimaan koko makuuhuoneen”, Arja Koriseva kertoo.

Kun messuilta palattiin kotiin Toivakkaan, Arja alkoi repiä vanhoja tapetteja 5 metriä korkean makuuhuoneen seinistä ja maalaamaan niitä. Vanhat sukuperintönä saadut yöpöydät kunnostettiin, ja 30 vuotta vanha sänky väistyi uuden hulppean kokoisen moottorisängyn tieltä.

”Uusien värien ja pintojen myötä tuli piristystä asumiseen ja elämiseen. Ja uusi sänky on varustettu kaikilla herkuilla”, Arja kertoo.

Moottoriominaisuus takaa sänkyyn monipuoliset säätömahdollisuudet ja hierontatoiminnot. Uudet täkit, tyynyt ja lakanat täydentävät upean kokonaisuuden.

”Ennen nukuin mutkalla ja kippuralla”

Arja on huomannut selvän eron nukkumisessa: enää ei tarvitse aamuisin kärsiä selän ja raajojen puutumisesta ja jäykkyydestä.

”Vanha patjamme oli niin loppu, että siinä piti vääntää itsensä monelle mutkalle ja kippuralle, että ylipäätään pystyi nukkumaan. Kädet puutuivat, ristiselkää jomotti ja niskaa särki. Nyt koko keho voi selvästi paremmin”, Arja sanoo.

Hierontatoiminto on tärkeä rentoutuskeino, sillä Arja ajaa jatkuvasti keikkojen vuoksi pitkiä matkoja omalla autollaan.

”Kun laitan silmät kiinni, hieronnan päälle ja äänikirjan kuulokkeisiin, niin jopas alkaa nukuttaa…”

Hän pyrkii aina varaamaan nukkumiseen täydet kahdeksan tuntia, koska sen hänen elimistönsä vaatii. Levolla on valtava merkitys esimerkiksi äänen hyvinvoinnille.

”Painajaisissa en ehdi keikalle”

Arja on aina ollut hyvä nukkuja, joka pystyy nukahtamaan missä ja milloin vain. Siitä on ollut paljon hyötyä reissutyöläiselle, jonka työ on iltapainotteista ja joka joutuu usein yöpymään hotelleissa.

”Huomaan kuitenkin, että stressi vaikuttaa uneen. Olen tehnyt paljon omariskisiä konserttikiertueita, ja aina ison jutun valmistelun loppusuoralla näen painajaisia. Niissä en löydä mekkoa, meikit ja tukka laittamatta, vuorosanat hukassa, kun intro soi lavalla enkä tunnista laulua…”

Keikkaileva artisti on koko ajan keskellä jotain oppimisprosessia, kun hän joko käsikirjoittaa konsertteja tai opettelee laulujen tai musikaalien vuorosanoja ja valmistautuu astumaan lavalle. Uutena juttuna hän opettelee laulujen kirjoittamista.

”Olen oppinut olemaan vatvomatta asioita, joille en voi mitään. Mutta olen kova tekemään listoja, sillä ne pitävät tärkeysjärjestyksen selvänä. Kun jonkin asian deadline koittaa, olen tehokas ja järjestelmällinen. Mutta kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, joten paineensietokyvyn on oltava hyvä”, Arja sanoo.

”Olen totuttanut itseni iltaihmiseksi, koska se on minun työni rytmi. Mutta vastapainoksi osaan nauttia hitaista aamuista, ja niistä otankin sitten kaiken irti.”