Frequently asked questions

Tyynyt ja peitot

Miten Unikulman tyynyt eroavat muista tyynyistä?


Unikulman ergonomiset tyynyt ovat yksilöllisesti ja ergonomisesti säädettävissä jokaiselle nukkujalle erikseen. Unikulman Astro-tyyny eroaa muista lämpöön reagoivista tyynyistä säädettävyydellään ja se on pintapehmeä. Tyynyn profiloitu pinta tekee tyynystä ilmavan ja hengittävämmän. Astro-tyynyn antibakteerinen päällinen on helppo irroittaa ja pestä.
Voiko ja pitääkö tyynyjä pestä?


Tyynyt tulisi pestä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tyynymme voi pestä täytteineen, (poislukien Astro-tyyny) nestemäisellä pesuaineella, ja sitä käytetään vain kolmasosa normaalista määrästä. Astro-tyynystä voi pestä päällisen, mutta ei täytettä. Täyte imuroidaan.
Kuinka usein tyyny tulisi vaihtaa?


Suosittelemme tyynyn vaihtoa vuoden välein, jos olet runsas hikoilemaan tai ihosi rasvoittuu paljon. Tyynyn hygieniakuormaa saat pienenettyä käyttämällä erillistä tyynynsuojaa ja vaihtamalla tyynyliina usesti, jopa kaksi kertaa viikossa. Kaksi vuotta on maksimi käyttöikä, jota suosittelemme tyynyille.
Voiko tyynyn palauttaa jos se ei sovi minulle?


Emme voi ottaa testattuja tyynyjä palautuksena vastaan. Tyynyt ovat hygieniatuotteita samalla tavalla kuin esim. alusvaatteet. Tyynyjä pääset kokeilemaan myymälöissämme ja asiantuntijamme auttavat tyynyn valinnassa UnikLab-mittauksen avulla. Palautuksen ehtona on, että tuote on käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Tuote on aina palautettava alkuperäispakkauksessaan.
Voiko peiton pestä?


Kaikki peittomme ovat pestävissä ja peitto tulisi pestä tai pesettää kerran vuodessa. Tarkemmat pesuohjeet löydät peitoista. Yleensä peitot pestään 60 asteessa hienopesuohjelmalla ja lingotaan kevyesti. Peitto tulisi kuivata ilmavassa paikassa tai kevyesti kuivausrummussa.
Kuinka usein peitto tulisi vaihtaa?


Suosittelemme vaihtamaan peiton noin 3-5 vuoden välein. Tämä vaihtoväli edellyttää pussilakanan käyttöä sekä peiton vuosittaista pesua.
Millainen peitto on hyvä?


Peittoja on useita erilaisia ja peiton valintaan vaikuttaa, että tykkääkö lämpimämmästä vai ohuemmasta peitosta. Suosituimpia ovat Unikulman lämpötasaavat SteadyBody-peitot. Peittoa on saatavilla kolmella eri täytevaihtoehdolla (ohuempi hikoilevalle, paksumpi palelevalle sekä untuvatäyte).
Mikä tyyny voisi olla minulle sopiva?


Tyynyn materiaali on usein makuasia, mutta tärkeimmät ominaisuudet ovat korkeussäädettävyys ja että tyyny tukee niskaa. Niska tarvitsee aina enemmän tukea kuin pään alue ja kokonaiskorkeus pitää olla säädettävissä suhteessa oman vuoteen kovuuteen sekä omien hartioiden leveyteen. Tyynyä olisi aina hyvä tulla sovittamaan ennen kuin tekee ostopäätöksen.
Kumpi puoli SteadyBody-peitossa kuuluu olla nukkujaa vasten?


Peitolla on tarkoitus nukkua sinertävä puoli nukkujaa vasten.

Yritys

Kuka omistaa Unikulman?


Unikulman on perheyritys ja Unikulman on perustanut Vesa Tuominen. Vesa Tuominen myös omistaa yrityksen ja toimii sen toimitusjohtajana.
Kuinka kauan Unikulma on ollut olemassa?


Unikulma on perustettu vuonna 1985. Oma tehdas on perustettu vuonna 1995.
Onko Unikulma suomalainen yritys?


Unikulma on suomalainen yritys. Unikulmalla on oma tehdas Vantaalla.
Miksi tuotteillanne ei ole Avainlippu-merkkiä?


Emme koe tarpeelliseksi hankkia Avainlippu-merkkiä, koska tuotteemme valmistetaan oikeasti Suomessa. Tehtaallemme pääsee halutessaan tutustumaan.

Kuljetus

Maksaako kotiin kuljetus?


Kotiinkuljetus ja asennus ovat Unikulmassa maksullisia.
Kuka hoitaa kotiinkuljetuksenne ja asennuksen?


Unikulmalla on omaa henkilökuntaa olevat kuljettajat ja asentajat suurimmassa osaa Suomea. Asentajamme ovat vuosien kokemuksen omaavia ammattilaisia. Kuskimme ovat ajallaan sovittuna ajankohtana asentamassa vuodetta. He riisuvat kenkänsä ja kunnioittavat asiakkaiden koteja. Viemme roskat ja vanhat vuoteet kierrätykseen. Asennuksen yhteydessä opastamme myös vuoteen käytössä ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi.
Mikä on vuoteen toimitusaika?


Toimitusaika on noin 3 viikkoa. Toimitusaika sovitaan valmiiksi myymälässä vuoteen oston yhteydessä.

Valmistus

Missä Unikulman sängyt valmistetaan?


Unikulman vuoteet valmistetaan Suomessa, Vantaan tehtaallamme. Unikulmalla on oma jousikone, jolla saamme valmistettua yksilöllisiä jousia patjoihimme.
Kuka suunnittelee räätälöityjen patjojen jousistot?


Räätälöinnin patjoihin suunnittelee asiaan perehtynyt pääfysioterapeuttimme sekä patjamestarimme.
Onko jouset ruostesuojattuja?


Kyllä. Galvanointi tapahtuu jousen valmistusvaiheessa.
Miksi tuotteillanne ei ole Avainlippu-merkkiä?


Emme koe tarpeelliseksi hankkia Avainlippu-merkkiä, koska tuotteemme valmistetaan oikeasti Suomessa. Tehtaallemme pääsee halutessaan tutustumaan.
Miksi Unikulman sängyt maksaa?


Unikulma ei tuota isoja eriä samaa tuotetta ulkomailla, vaan valmistamme patjat käsityönä Suomessa omalla tehtaallamme, vasta sitten kun tiedämme ketä siinä nukkuu. Olemme alan ainut toimija, joka toimii näin. Kaikki materiaalit ovat laadukkaita ja tuotteet kestäviä. Unikulmasta löydät viimeisimmät hyvän unen innovaatiot. Terveelliseen ja palauttavaan uneen kannattaa satsata.
Olen hyvin allerginen, mitä tuotteita suosittelette?


Suosittelemme tuotteita, jotka ovat helposti huollettavissa. Tyynyissä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että joko ainakin päällinen tai koko tyyny on pestävissä. Petauspatjoistamme esimerkiksi Air-o-Bed on hyvin hengittävä, siinä sekä siima että päällinen on pestävissä, joten se soveltuu hyvin allergikoille. Patjoissakin hengittävyys ja patjojen säännöllinen imurointi on tärkeää. Lakanoista voisi suositella erityisesti SoftDreams-sarjaa, jonka valmistuksessa on käytetty erittäin puhdasta ja uusiutuvaa kuitua. Kuitu vähentää bakteerien kasvua ja tekee lakanasta antibakteerisen. Niin lakanoiden, peittojen kuin petauspatjansuojienkin säännöllinen pesu on tärkeää. Suositeltavaa on käyttää vain kolmasosa normaalista pesuaine määrästä.

UnikLab-mittaus

Mitä UnikLab-mittauksessa tapahtuu?


Mittauksessa ollaan normaaleilla sisävaatteilla. Kengät otetaan pois ja taskut tyhjennetään tavaroista. Tämän jälkeen asetutaan makaamaan mittamatolle, jossa on pieniä sensoreita, jotka mittaavat kehon pintapaineet. Mittaus suoritetaan selkä- sekä kylkimakuulla kummallakin kyljellä. Asiantuntijamme tulkitsee teille tämän jälkeen mitä pintapainekartat kertovat vuoteen valmistusta ajatellen. Tämän jälkeen asiakas täyttää unianalyysi lomakkeen, jossa on kysymyksiä nukkumistottumuksista sekä asioista, joita patjan suunnittelijan tulee ottaa huomioon patjaa suunnitellessa.
Onko mittaus ilmainen?


Mittaus on ilmainen eikä sido ostopäätökseen.
Kauan mittaus kestää?


Mittaukseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Mittaukseen kannataa varata aika ennakkoon, niin myymälässä ei tarvitse odottaa.
Haittaako, että käyn juuri ennen mittausta lounaalta?


Lounaalla käyminen ei vaikuta mittaustulokseen.
Haittaako jos olen käynyt juuri hieronnassa ennen mittausta?


Hieronnassa käynti ei haittaa, mutta se on hyvä lisätieto fysioterapeutillemme, joka suunnittelee jousiston.
Voiko mittauksen tehdä jos on raskaana?


Mittaukseen voi tulla raskaana ollessa. Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Raskaus on hetkellinen tila, joka voidaan ottaa huomioon patjansuunnittelussa. Meillä on myös tarjolla erilaisia tukia helpottamaan nukkumista raskauden aikana.
Mitä teen jos painoni muuttuu? Pitääkö ostaa uusi patja?


Patjojamme ei tehdä painon mukaan vaan kehon rakenteen mukaan. Paino jakaantuu kehossa usein tasaisesti. Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Olit sitten raskaana, kehossasi on väliaikaisia kiputiloja tai painosi vaihtelee (+/-20 kg), niin säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Ole yhteydessä myymälään saadaksesi neuvoa säleiden säätämiseen. Yli 20 kg painonmuutoksessa suosittelemme patjan päivitystä.

Jousistot ja patjat

Kun hankin räätälöidyn patjan, pitääkö minun nukkua aina samassa kohdassa?


Räätälöinti tehdään jousirivi kerrallaan, joten voit nukkua leveyssuunnassa missä kohtaa vain. Pituussuunnassa vartalosi löytää oikean kohdan nopeasti ja liikkuminen vähenee, koska räätälöinnin ansiosta nukkuminen rauhoittuu.
Mitä teen jos painoni muuttuu? Pitääkö ostaa uusi patja?


Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Olit sitten raskaana, kehossasi on väliaikaisia kiputiloja tai painosi vaihtelee (+/-20 kg), niin säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Sälepohjaa voidaan säätää tarvittaessa napakammaksi tai pehmeämmäksi. Esimerkiksi raskauden aikana sälepohjan merkitys on huomattavan suuri. Painon lisääntyessä patjan joustavuuteen voidaan vaikuttaa säätämällä säleet napakammalle. Vastaavasti painon vähentyessä vuoteesta saadaan pehmeämpi. Ihmisen selkärangan, nivelten ja lihaksiston tilanne ei ole aina vakio, vaan ajoittain on jaksoja, joiden aikana saattaa esiintyä selkä-, olkapää- tai lonkkakipuja. Muutokset kuuluvat normaaliin elämään. Pohja antaa vuoteeseen säätömahdollisuuden, jolla kipujaksoja voidaan lyhentää ja lihasten palautumista nopeuttaa. Ole yhteydessä myymälään saadaksesi neuvoa säleiden säätämiseen.
Voinko ostaa räätälöidyn vuoteen jos olen raskaana?


Unikulman runkojoustinpatjoissa sekä moottorivuoteissa on säädettävä säätösälepohja, joka on suunniteltu juuri kehon muutosten varalle. Säätösälepohjan avulla vuodetta saadaan säädettyä juuri kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Raskaus on hetkellinen tila, joka voidaan ottaa huomioon patjansuunnittelussa. Meillä on myös tarjolla erilaisia tukia helpottamaan nukkumista raskauden aikana.
Uusi patja tuntuu todella kovalta, miksi?


Uuteen ergonomiseen tilanteeseen ja lisääntyneeseen nukkumismukavuuteen tottuminen vie vartalolta hieman aikaa. Patjat valmistetaan jousista lähtien vasta sitten, kun olet sängyn tilannut, joten jousistossa on alkuun enemmän pintajännitettä. Patja on parhaimmillaan muutamien viikkojen käytön jälkeen.
Mitä jos räätälöity patja ei tunnu sopivalta, kun olen päässyt kokeilemaan valmista sänkyä?


Unikulma myöntää Sinun ja Uniikki -tason patjojen ostajille ergonomiaturvan* normaalin takuun lisäksi. Ergonomiaturva* myönnetään tuotekokonaisuudelle, johon kuuluu Sinun tai Uniikki -tason patjat, joissa on Unikulman aito petauspatja, säädettävä Unikulman joustosälepohja sekä Unikulman ergonominen tyyny (Hybrid1, Hybrid 2 tai Astro). Ergonomiaturva* on voimassa kolme (3) kuukautta vuoteen toimituspäivästä. Ergonomiaturva on voimassa vain alkuperäiselle ostajalle. Ergonomiaturva*: Kolmessa kuukaudessa niin vuode kuin vuoteen omistaja mukautuvat uuteen ergonomiseen tilanteeseen ja lisääntyneeseen nukkumismukavuuteen. Teemme tarvittaessa muutoksia kolmen kuukauden sisällä toimituspäivästä kokonaisuuteen tai annamme säätöohjeita joustosälepohjalle. Takuun puitteissa emme toteuta ergonomiaturvan jälkeen nukkumisergonomiamuutoksia vuoteeseen.
Valmistatteko erikoiskokoisia patjoja?


Valmistamme tehtaallamme Vantaalla mittatilaustyönä patjat, petauspatjat sekä muotoon ommellut lakanat sellaiseen kokoon tai muotoon haluat. Veneet, matkailuautot tai -vaunut ja antiikkiset perintösängyt ovat usein erikoisen kokoisia. Uusi patja valmistetaan käyttäen kaavoja tai vanhaa patjaa mallina, jotta saadaan oikeat mitat, kallistukset ja kulmat. Kosteissa tiloissa on otettava huomioon vuodemateriaalien kuivuminen ja ilmavuus, siksi venepatjamme erikoismateriaaleineen sopivat ihanteellisesti veneisiin. Vaadittu paloturvallisuus on otettu materiaaleissa myös huomioon.
Myydänkö teillä muiden tuotemerkkien patjoja?


Unikulma ei myy muita kuin itse valmistamiaan patjoja. Pystymme näin parhaiten varmistamaan korkean asiakastyytyväisyyden. Olemme pitkän historiamme aikana myynneet useiden valmistajien vuoteita, mutta ulkomaiset vuoteiden valmistajat eivät reagoineet palautteisiin toivotulla tavalla. Niinpä perustimme vuonna 1995 oman tehtaan Kirkkonummelle. Aloimme kehittämään omaa tuotantoa, joka pohjautui yksilölliseen ja asiakaskohtaiseen vuoteiden suunnitteluun. Nykyään Unikulman tehdas sijaitsee Vantaalla Petikossa, näin myös toimitusaika sängylle on lyhyt.
Myydäänkö Unikulman patjoja muissa liikkeissä kuin Unikulmassa?


Unikulman sänkyjä ja patjoja ei myydä muualla kuin Unikulman omissa liikkeissä. Unikulmalla on patentit useisiin suunnittelemiimme tuotteisiin. Unikulmalla on koulutetut asiantuntijat ja fysioterapeutit, joiden ammattitaidolla varmistamme Unikulman asiakaslupauksen.
Myyttekö muita kuin yksilöllisesti räätälöityjä vuoteita?


Valmistamme myös vakiovyöhykkeisiä sekä tasajousisia vaihtoehtoja. Meillä on huomioitu vuoderatkaisut vauvasta vaariin. Myymme myös erikoiskokoisia patjoja, hoivapatjoja, venepatjoja ja pinnasängynpatjoja. Unikulman vuoteita on monissa hotelleissa, hoivakodeissa, sairaaloissa sekä muissa julkisissa tiloissa.
Voinko ostaa uuden verhoilukankaan jos kyllästyn väriin?


Suurimpaan osaan Unikulman tuotteista on mahdollista vaihtaa uusi verhoilu.
Voiko patjan kääntää?


Patjojen räätälöinti on tehty peilikuvana, joten patjaa voi ja suosittelemmekin kääntämään puolen vuoden välein. Patjaa käännetään 180° niin, että jalkopää ja pääpääty vaihtavat paikkaa. Tällöin vuoteen toisen pään jouset pääsevät lepäämään puolenvuoden ajan ja patjan käyttöikä pitenee. Patjaa ei tule kääntää ylösalaisin. Jos yhtenäiseen leveään patjaan on valmistettu yksilölliset jousistot kahdelle nukkujalle, patjaa käännettäessä myös nukkujan puoli vaihtuu.
Minulla ei ole mitään selkävaivoja, niin en varmaan tarvitse yksilöityä patjaa?


Vaikka sinulla ei tällä hetkellä olisi mitään selkävaivoja, niin räätälöidyllä vuoteella voi vaikuttaa siihen, ettei niitä toivottavasti myöskään tule. Kun vuode on tehty oman kehon mukaan, se voi helpottaa esimerkiksi vuoteessa pyörimistä, uni on levollisempaa ja sitä kautta palautuminen on myös tehokkaampaa.
Kaikilla tulee painetta lonkkaan ja olkapäähän kyljellä nukkuessa, eikö jousisto ole siis kaikilla samanlailla suunniteltu?


Ei ole. Jokaisen meistä on erilainen ja kaikilla meillä on asioita, jotka patjan suunnittelussa otetaan huomioon. Esimerkiksi olkapäiden ja lonkkien paineiden suhteet vaihtelevat paljon. Lisäksi meillä kaikilla vaihtelee pituus että paino, sekä selän mittasuhteet. Mahdolliset diagnoosit vaikuttavat myöskin jousiston suunnitteluun.
Kumpi on parempi, kova vai pehmeä patja?


Patjassa pitäisi olla sekä kovuutta että pehmeyttä, mutta oikeissa kohdissa! Liian pehmeässä vuoteessa painava lantion alue uppoaa liikaa, liian kovalla vuoteella kyljellä nukkuessa lonkkaan ja olkapäähän kohdistuu yleensä vahva paine, joka voi aiheuttaa puutumista ja pyörimistä. Hyvässä patjassa kehon mittasuhteet otetaan huomioon, jolloin kehoon ei kohdistu liikaa painetta ja selkä ei joudu epäergonomiseen asentoon.
Voiko parivuoteeseen räätälöidä kummallekkin nukkujalle omat jousistot?


Kyllä voi. Jopa 140 cm vuoteeseen saadaan räätälöityä kummallekkin nukkujalle omat jousistot.
Myydäänkö teillä vielä vesisänkyjä?


Joitan tarvikkeita meiltä vielä löytyy, riippuu sängyn koosta ja mallista. Vesisängyn kemikaalia myymme edelleen sekä vuokraamme vesisängyn tyhjennyspumppuja osasta liikkeistämme.

Moottorivuoteet

Moottorivuoteeni ei toimi?


Mikäli sinulla on ongelmia moottorivuoteen toiminnan kanssa, tarkista yleisimmät syyt, josta häiriöt voivat johtua. Mikäli ongelma ei ratkea, ota yhteyttä lähimpään myymäläämme. • Irroita virtapiuha(t) ja tarkista, että kaikki johtoliitännät ovat tiukasti kiinni, myös moottori/-hierontakoneistoissa. • Tarkista pattereiden virta kaukosäätimestä. • Joissakin malleissa on lapsilukko, joka voi vahingossa mennä päälle, tällöin yleensä toimii hieronnat, mutta nostomoottorit eivät. Katso ohjeet mahdollisen lapsilukon poistamisesta toimittamistamme moottorivuoteen erillisistä ohjeista, tarvittaessa ota yhteyttä myymäläämme. • Tarkista, että taajuus ei ole katkennut. Katso taajuksien säätöohjeet toimittamistamme moottorivuoteen erillisistä ohjeista.
Mitä jos moottorivuode hajoaa?


Moottorivuoteidemme tekniikalla on 3 vuoden takuu sekä rungolla 10 vuotta. Mikäli ongelmia ilmenee takuuajan jälkeen, meillä on edullinen ja nopea varaosa- ja huoltopalvelu, joten kokonaan uutta vuodetta ei tarvitse hankkia. Moottorivuoteet ovat kehittyneet paljon, eikä suuria ongelmia juuri ole.
Mitä jos moottorivuode jää ylös kun tulee sähkökatko?


Moottorivuoteissamme on paikka varavirtaparistolle. Kytkemällä pariston, saat virtaa vuoteen suoristamiseksi.
Säteileekö moottorivuode sähköä?


Moottorivuoteidemme johdot on sähkösäteilysuojatut, joten sähkön säteily on hyvin vähäistä.
Voiko hierontatoiminnon valita vain toiselle puolelle sänkyä?


Hierontatoiminnon voi valita pelkästään toiselle puolelle. Huomioitavaa on kuitenkin, että värinä voi tuntua vaimeana myös toisella puolella sänkyä.
Voiko moottorivuoteeseen valita yhtenäisen joustinpatjan?


Parisänkyyn voi valita yhtenäisen patjan, mutta on huomioitava, että myös toinen puoli nousee tällöin jonkin verran sekä hieronta toiminta resonoi myös toiselle puolelle hieman enemmän. Yhtenäisen patjan halutessanne suositeltavaa on valita vähintään 160 cm leveä vuode. Yhtenäisen patjan voi myös räätälöidä yksilöllisesti pariskunnan molemmille osapuolille.
Toimiiko moottorivuode yhtenäisellä petauspatjalla?


Moottorivuoteeseen voi valita yhtenäisen petauspatjan, mutta on huomioitava, että myös toinen puoli nousee tällöin jonkin verran jos moottoreita nostetaan ääriasentoihin. Tästä ei kuitenkaan normaalikäytössä ole haittaa, koska on harvinaisempaa, että toinen istuu ja toinen nukkuu. Suosittelemme valitsemaan mahdollisimman leveän parivuoteen.

Unikulma Oy

Petikontie 4,

01720 Vantaa

© Unikulma Oy | +358 40 585 6179 | asiakaspalvelu(at)unikulma.fi | Asiakaspalvelu palvelee myymälöidemme aukioloaikojen mukaisesti. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
unikulma.png
0

Puhelintilaukset