Saara ja Meri Aalto täydentävät toisiaan jopa nukkuessaan

Saara ja Meri Aalto täydentävät toisiaan jopa nukkuessaan

Laulaja Saara Aalto ja hänen puolisonsa sekä managerinsa Meri Aalto tunnetaan ”No Fear” -asenteestaan ja rohkeasta elämäntyylistään.

Laulaja Saara Aalto ja hänen puolisonsa sekä managerinsa Meri Aalto tunnetaan ”No Fear” -asenteestaan ja rohkeasta elämäntyylistään. Inspiroiva pariskunta on mukana monessa, joten kuormittavan arjen vastapainoksi he kaipaavat laadukasta ja aidosti palauttavaa unta. Nyt Aaltojen uudessa ihanassa kodissa nukutaankin ihanasti.

Puhetta piisaa, kun Saara ja Meri täydentävät toistensa lauseet ja jatkavat juttua siitä mihin toinen jäi. Samalla tavalla he täydentävät toisiaan myös nukkuessaan.

– Olen ollut aina hyvä nukkuja ja menen todella aikaisin nukkumaan! Nukahdan helposti ja nukun kuin tukki aamuun asti… Ja ehkä mulla on joku semmoinen hyvä unienergia, joka tarttuu, Saara nauraa.

– Kyllä! Ennen kuin tapasin Saaran, minun oli vaikea nukahtaa. Saaran kanssa löysin turvallisuuden tunteen ja nukunkin paremmin, Meri summaa.

Kuluttava arki

Saaran ja Merin arjen aikataulut ovat toisinaan hengästyttävän hektisiä. Matkapäiviä kertyy valtavasti, ja usein kuvaukset tai kiertueaikataulut venyttävät päivät pitkiksi. Kun arki on kuluttavaa, palautuminen on erityisen tärkeää.

– Reissun päällä palautumisen optimoiminen on tosi vaikeaa. Siihen vaikuttaa niin monet seikat! Me käytetäänkin toisinaan Merin kanssa tällaista ilmaisua ”Tuntuu kuin olisi jäänyt rekan alle!” Saara nauraa ja Meri jatkaa:

– Tai tuntuu että on krapula, vaikkei olisi juonut mitään! Kun meillä on vapaapäiviä, sallimme itsellemme pitkät unet ja vietämme aikaa luonnossa. Yritämme löytää myös palauttavia aspekteja elämään.

Uniolosuhteet kuntoon

Saara ja Meri muuttivat uuteen ”Suomen-kotiinsa” noin vuosi sitten. Muuttokuormaan ja uuteen makuuhuoneeseen kelpuutettiin vanhasta sängystä ainoastaan patjat.

– Lähtötilanne oli naurettava! Me nukuttiin patjoilla lattialla. Emme tienneet muuttaessamme, millaisen sängyn tai edes sisustuksen haluaisimme uuteen makuuhuoneeseen. Päätimme siksi nukkua patjoilla, kunnes päätös uudesta vuoteesta on tehty, Saara kertoo.

Kun mittojen mukaan räätälöity Unikulman moottorivuode saapui, muutos oli valtava.

– Suurin muutos on tietenkin se, että nyt meillä on oikea sänky! Saara nauraa.

Uuden vuoteen moottoroidut ominaisuudet ovat olleet kovassa käytössä. Saara on löytänyt apua närästykseensä, kun sängyn päätypuolta saa nostettua koholle ja Meri puolestaan käyttää hierovaa ominaisuutta hoitaakseen levottomia jalkojaan.

– Nukkumisen lisäksi sängyssä rentoutuminen on nyt ihanaa! Olemme todella nauttineet uudesta sängystä, kun esimerkiksi kirjaa lukiessa tai tv:tä katsoessa saa oikeasti mukavan asennon, Meri kertoo.

Hyvän sängyn merkitys yllätti

Hyvän unen tärkein elementti on oikeanlainen sänky. Saara ja Meri kertovat yllättyneensä siitä, kuinka paljon hyvä vuode vaikuttaa yöunen laatuun.

– Me ollaan tosi kiinnostuneita oman kehon biohakkeroinnista, Meri aloittaa ja Saara jatkaa:

– Ja hyvinvoinnista!

Merin vireyttä, aktiivisuutta ja unta seuraa Oura-hyvinvointisormus, joka on osaltaan motivoinut muutoksiin.

– Aiemmin tuli helposti otettua saunaolut, mutta sitten huomasin, miten paljon se vaikuttaa leposykkeisiin. Siksi valitsen nykyään ennemmin alkoholittoman vaihtoehdon, Meri selittää ja jatkaa:

– Olenkin tosi kiitollinen siitä, että nyt meillä on tosi pitkäksi aikaa aivan ihana sänky. Kun tietää että vuode on laadukas ja että se tekee meille hyvää, on ihana fiilis.

Saara puolestaan kertoo edelleen hämmästelevänsä uutta vuodetta aina mennessään makuuhuoneeseen.

– Aina kun menen makkariin, mietin että wau! Meillä on oikea hieno sänky, josta voit nauttia niin monella tavalla! Uusi sänky on melkein kuin perheenjäsen, joka tulee kulkemaan meidän mukana pitkään. Siitä ei hevillä luovuta!

– On aina kiva palata kotiin omaan ihanaan sänkyyn, Meri toteaa ja Saara yhtyy Merin sanoihin:

– Niinpä, ehkä just se kiitollisuus on ihaninta!