Miten Teillä nukutaan?
Kirjaudu


Unikulma on Suomalainen perheyritys, joka on toiminut paremman unen asialla vuodesta 1985. Unikulma työllistää n.100 henkilöä 14 myymälässä sekä omalla tehtaalla Vantaalla. Unikulma valmistaa yksilöllisesti räätälöityjä patjoja ja on huomattava toimija myös hoiva- ja sairaalavuode puolella. Vuoteiden valmistuksessa käytetään Uniklab®-mittalaitetta, joka mittaa patjaan kohdistuvaa pintapainetta. Unikulman tuotevalikoima sisältää kaiken tarvittavan makuuhuoneeseen terveellistä unta sekä asiakastyytyväisyyttä vaalien. Unikulma on vakavarainen yritys.


UNIKULMA Näin kaikki alkoi

Alussa oli uniongelma, huono patja ja Vesa.

Unikulma sai alkunsa toimitusjohtaja Vesa Tuomisen lapsuuden ja nuoruuden uni- ja selkäongelmista. Kipeä selkä ja huono patja antoivat kehnot edellytykset hyville yöunille. Nukahtamista helpottaakseen ja nukkumisasentoja parantaakseen Vesa Tuominen porasi reikiä vaahtomuovipatjaansa.
Kiinnostus ergonomiaan syveni, kun nuori Tuominen lähti Teknilliseen korkeakouluun opiskelemaan ergonomiaa. Armeijan jälkeen hän alkoi miettiä miten rahoittaisi opiskelujaan ja opiskelijaelämäänsä. Vastaus löytyi aikansa kuumasta vesisänkyvillityksestä.

 

Jo ensimmäinen sänkymalli oli myyntimenestys.

Ensimmäinen Unikulman sänky syntyi Tuomisen vanhempien autotallissa vesisänkykehikon muodossa. Myynti-ilmoitukset lehdissä toivat paljon töitä ja kauppa kävi mainiosti. Suomessa unitutkimus oli vielä 80-luvulla lapsenkengissä, niinpä Tuominen päätti lähteä hakemaan tietotaitoa Yhdysvalloista.
Hänen palatessaan kotikonnuille 1987 Unikulma lähti voimakkaaseen kasvuun ja liikevaihto kasvoi 120 000 markkaan kuukaudessa. Ymmärrettävästi autotalli kävi liian pieneksi ja ensimmäinen myymälä avattiin vuonna 1988 Vantaalle. Vesisänkybuumi kääntyi 90-luvulla laskuun ja vesi vaihtui jousiin. Unikulma aloitti norjalaisten ja ruotsalaisten joustinpatjojen jälleenmyynnin Suomessa. Samoihin aikoihin Unikulma aloitti kehitystyön, jonka tavoitteena oli pystyä valmistamaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti paras mahdollinen vuode.

 

UnikLab-mittaus mullisti sänkysuunnittelun.

Unikulma kehitti vuosien ajan patjan pintamittauslaitetta. Työn tuloksena syntyi Unikulman oma UnikLab®-mittauslaitteisto*. UnikLab® ja asiantuntijuus ovat avainasemassa yksilöllisen ja henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti räätälöitävän vuoteen valmistuksessa. Mittausten ja asiakaskeskustelujen pohjalta syntynyt palaute ja parannusehdotukset olivat kullanarvoisia, mutta ulkomaiset vuoteiden valmistajat eivät reagoineet palautteeseen toivotulla tavalla. Niinpä vuonna 1995 Unikulma perusti oman tehtaan Kirkkonummelle. Unikulma alkoi kehittää omaa tuotantoaan, joka pohjautui yksilölliseen ja asiakaskohtaiseen vuoteiden suunnitteluun.


Nykyään Unikulman tehdas sijaitsee Vantaalla Petikossa. Unikulma on Suomen johtava vuoteiden valmistaja ja myyjä sekä unen asiantuntija ja tutkija.


*)UnikLab® mittaa kehon tuottamaa painetta vuoteeseen. Laitteen luomien paine- ja muotokarttojen sekä unianalyysin avulla asiantuntijat räätälöivät yksilöllisen vuoteen jokaiselle nukkujalle.

INFO Yhteystiedot

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa:
etunimi.sukunimi (at) unikulma.fi

Unikulma Oy, hallinto
Petikontie 4, 01720 VANTAA

Unikulma asiakaspalvelu
puh. 0207 280 280
puh. 040 5856179

asiakaspalvelu (at) unikulma.fi

Tapahtumat, luennot ja yhteistyöt

Ketjujohtaja

Aki Jokinen
puh. 045 670 4843
aki.jokinen (at) unikulma.fi

Markkinointi ja mainonta

Yhteydenotot sähköpostilla.
Kaisa Skyttä
kaisa.skytta (at) unikulma.fi

Hankinnat
Sauli Koivisto
sauli.koivisto (at) unikulma.fi

Hotellit

Palvelukodit ja sairaalat

Myymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Asiakaspalaute

Lataa Logot

Logo

Sisältää .eps, .pdf, .png ja .jpg versiot unikulman logosta. Lataa tästä.

Lähetä Asiakaspalaute

Palautteesi on meille tärkeä ja haluamme parantaa toimintaamme jatkuvasti. Lähetä palautetta osoitteeseen asiakaspalvelu(at)unikulma.fi.